اهمیت ارتباط برای افرادی که به ارتباط با دیگران فکر میکنند بسیار مهم است. قطعا شما هم فردی هستید که ارتباط داشتن با دیگران برایتان اهمیت دارد. برای اینکه بتوانیم یک ارتباط موثر ایجاد کنیم، ابتدا باید بدانیم که برقراری ارتباط با دیگران چه اهمیت ها و چه فوایدی برای ما دارد و دلیل آنکه با دیگران باید ارتباط برقرار کنیم، چیست؟
برقراری ارتباط با دیگران یکی از مهمترین موضوعات زندگی ماست! شاید با این موضوع زیاد موافق نباشید، من خودم قبلا موافق همین موضوع بودم و میگفتم روابط که اصلا مهم نیست، حتی دیگران هم اصلا اهمیتی ندارند، یعنی اینقدر ذهنم خراب بود و اصلاً متوجه این موضوع مهم نبودم تا درکی برای من باز شد و آرام آرام متوجه شدم که دیگران و ارتباط با آنها موضوعی بسیار مهم است و به اهمیت ارتباط با دیگران پی بردم.
حال اگر ما و دیگران به یکدیگر کمک نکنیم چه اتفاقی می افتد؟ اگر همه ما فقط به فکر خودمان باشیم٬ آیا زندگی زیبایی را میتوان تجربه کرد؟
نمیدانم که شما در چه سنی هستید ولی فکر کنید اگر تا رسیدن شما به این سن کسی به شما کمک نمیکرد، چه اتفاقی می افتاد؟ خیلی اوقات ما فقط با کمک کردن دیگران زنده هستیم، پس ببینید که دیگران چقدر در زندگی ما تاثیر دارند. اگر ما یک درخواستی از دیگران داشتیم که هیچ کس برایمان انجام نمیداد، چه میکردیم؟
ما برای رسیدن به موفقیت نیاز به کمک همدیگر داریم.
شاید افرادی را دیده باشید که روابط قوی دارند؛ اینگونه افراد کارهایی که دارند به سرعت و به آسانی پیش میرود و خیلی راحت به اهدافشان میرسند. این افراد گاهی با یک تلفن ساده ،کاری را حل میکنند که برای فردی که دارای روابط قوی نیست، شاید روزها طول بکشد.
برای مثال اگر شما یک رابطه خوب با یک تعمیرکار ماشین داشته باشید به راحتی میتوانید با یک تلفن کار خود را حل کنید ولی اگر کسی را نشناسید خیلی بیشتر اذیت خواهید شد و این تنها یک مثال بسیار کوچک است.
اگر دایره ارتباطی قوی را ایجاد کرده باشیم میتوانیم استفاده های بسیار زیادی ببریم و دیگران کارهای زیادی را میتوانند برای ما انجام دهند. یکی از ملموسترین نکاتی که اهمیت ارتباط با دیگران را نشان میدهد، همین موضوع است.
بی شک یکی دیگر از فواید داشتن ارتباطات، تبادل تجربه ها و اطلاعات است. تجربه پدر علم است و اگر هر فردی بخواهد یک موضوع را خودش تجربه کند، باید تمام عمر خود مشغول آزمون و خطا باشد. از طرفی میتواند به راحتی از تجربیات دیگران استفاده کند تا زمان بیشتری را بتواند صرف موضوعات جدید کند و قطعا احتمال خطا بسیار کمتر میشود.
ما با داشتن ارتباطات قوی میتوانیم از تجربیات و اطلاعات افراد در هر زمینه استفاده کنیم و نیاز به این نخواهیم داشت که هر موضوعی را خودمان دوباره تجربه کنیم.
افرادی که داری ارتباطات بیشتری هستند، عموما افراد شادتری هستند به نسبت افرادی که ترجیح میدهند تنها باشند و تنها زندگی کنند. وقتی که انسان در جمع و در گروهی زندگی میکند، احساس دلگرمی بیشتری میکند.
نسل قدیم تر از ما افراد شادتری بودند چون بیشتر حواسشان به گروه و جمع بودنشان بود و همیشه دور هم جمع میشدند و از حال هم خبر داشتند.
همین دور هم بودن، حس و حال انسان را بهتر میکند. شاید یک غذای ساده و درکنارهم بیشتر به دل آدم بچسبد تا یک غذای بسیار عالی ولی به تنهایی.
حتما تجربه جمع های کوچک را داشته اید و هرچقدر این جمع ها، بی ریا تر و به دور از خودشیفتگی و غرور باشد، صفای بیشتری دارد به گونه ای که بعد از جمع آدم احساس میکند یک چیزی گم کرده است.
بهتر است خود را در معرض جمع های بیریا و صمیمی قرار دهیم، جمع هایی که پشت هم بودن شعار اصلیشان است تا ببینیم چقدر حس و حال بهتری نسبت به قبل خواهیم داشت.
احساس تنهایی یک حس بسیار درآور است و خیلی اوقات ما حاضر هستیم هر کاری انجام دهیم تا از این احساس زجرآور بیرون بیاییم و برقراری ارتباط با دیگران میتواند کاری کند تا این حس دور شویم و آن را به فراموشی بسپاریم.
این احساس به گونه ای ما را دور افتاده نشان میدهد و کاری با ما میکند که انگار از همه و همه دور هستیم و یک احساس افسردگی در دراز مدت میتواند برای ما به ارمغان بیاورد.
خیلی از افراد را میشناسم که فقط به خاطر اینکه از تنهایی به گونهای میترسند و این احساس را اصلا دوست ندارند، شروع به ارتباط برقرار کردن با دیگران میکنند و شما هم میتوانید از این موضوع استفاده کنید و اگر احساس تنهایی دارید اول دِلتان را با حضورِ خداوند آغشته کنید و بر او توکل کنید و دوم میتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید تا از این احساس بیرون بیاید.
احساس امنیت داشتن برای خیلی از ما بسیار مهم است و حاضریم هر کار را برای آن انجام دهیم و هرچند این احساس را ما باید به صورتِ درونی در خودمان نهادینه کنیم و احساس امنیت کامل را زمانی خواهیم کرد که وجود خداوند را احساس کنیم و خود را در زیر پرچم او ببینیم اما به گونهای داشتنِ وحدت با دیگران و ارتباط برقرار کردن با آنها نوعی احساس امنیت را در ما ایجاد میکند. وقتی که ما با دیگران هستیم احساس میکنیم که پشتمان گرم است و دلگرمتر به زندگی نگاه میکنیم.
شاید این موضوع برای شما اتفاق افتاده باشد که میخواستهاید یک خریدِ نسبتاً مهم را انجام دهید، مثلاً یک یخچال فریزر خریداری کنید؛ اگر دوست و آشنایی در این زمینه داشته باشید که کارش فروش یخچال فریزر باشد و شما به پیش آن فرد بروید، احساس امنیت بیشتری را خواهید کرد. احساس میکنید که آن فرد از خودِ شماست و پول اضافی را برای خرید یخچال از شما نمیگیرد و یا جنسِ تقلبی را به شما نمیاندازد؛ چرا شما چنین احساسی را می کنید؟ چون میدانید که این شخص که با شما ارتباط دارد، رابطهای ارزشمند و هیچوقت نمیآید رابطه خود را با شما سرِ این موضوعات خراب کند و پُشت شماست و خیر و صلاح و خوبیتان را میخواهد و حالا اگر شما میخواستید همین یخچال را از کسی که نمیشناسید و با او ارتباط ندارید خریداری کنید، احتمالاً همیشه ترسِ این را داشتید که یا کالای تقلبی را به شما بدهند و یا پولِ بیشتری را از شما بگیرند اما هنگامی که خرید خود را از کسی که میشناسید، انجام میدهید؛ به نحوی امنیت بیشتری را احساس میکنید و خیالتان از این بابت راحتتر است.
نتیجه گیری
برقراری ارتباط با دیگران در زندگی ما بسیار مهم است و کاری میکند که هم ما راحت تر و سریع تر به اهدافمان برسیم و هم از کمک و تجربیات و اطلاعات دیگران بیشتر بهره مند شویم و کلا به گونه ای ما در جمع و وحدت معنی پیدا میکنیم و بدون دیگران، ما نیز کسی نخواهیم بود .با داشتن ارتباط با دیگران حس و حال بهتری را تجربه خواهیم کرد و از زندگی بیشتر لذت خواهیم برد.
موضوع انشا در مورد راه های بهبود ارتباط با دیگران
هر رابطه ای هر چقدر هم که خوب و و قوی باشد، باز هم روزهای سخت و لحظات دشوار را تجربه خواهد کرد. بدون تلاش مداوم، شما و پارتنرتان ممکن است درنهایت در حلقه ای از مشکلات مکرر گیر افتاده باشید یا در یک روال خسته کننده زندگی کنید که پس از مدتی شما را از هم جدا کند. اما اگر هر روز به دنبال راه های کوچکی برای بهبود رابطه خود باشید، می توان از همه اینها جلوگیری کرد.
اگر میخواهید شاد باشید و رابطه تان بادوام باشد، به یاد داشته باشید که همین حرکات و کارهای کوچک هستند که بزرگترین تفاوت را ایجاد میکنند. در این مطلب از
مجله روانشناسی شادیما بر اساس گفته های کارشناسان، 22 راهکار برای قوی تر کردن رابطه تان به شما معرفی می کنیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
دکتر کریستی اورستریت، متخصص روابط و درمانگر جنسی میگوید: «یک رابطه سالم بر پایه اعتماد و امنیت است، به همین دلیل برخی حرکات کوچک راهی عالی برای قوی نگه داشتن این دو چیز است. بر خلاف حرکات بزرگ و فراگیر که یک بار در سال اتفاق میافتند، همین حرکات و دلخوشی های کوچک است که نشان میدهد که شما همیشه یکدیگر را در اولویت قرار میدهید. به عنوان مثال، در طول روز و در حالی که سرکار هستید، با همسرتان تماس بگیرید، یک پیام برایش بفرستید. همین پیام کوچک به او نشان می دهد که در این لحظه به او فکر می کنید.»
از عبارات "من" استفاده کنید
اگر مشاجره بین شما و همسرتان در حال تبدیل شدن به دعوا است، به جای اینکه بخواهید مدام او را مقصر جلوه بدهید و از عبارتهایی مانند "تو این کار را کردی" یا "تو باعث شدی من احساس کنم ..." شروع به استفاده از عبارات "من" کنید.
دبورا ای. دایر، دکترای روانشناس میگوید: «گفتن عباراتی که با «تو» شروع می شوند فوراً یک حالت دفاعی در وجود همسرتان ایجاد میکند و باعث می شود یک بحث ساده به مشاجره ای ناراحت کننده بیانجامد، اما این راهکار ساده می تواند تفاوت بزرگی را ایجاد کند.»
به لحظات کوچک توجه کنید
نادیده گرفتن چیزهای کوچک، مانند گفتن صبح بخیر به یکدیگر یا در آغوش گرفتن قبل از خوابیدن است. اما کارشناسان می گویند اینها برخی از مهم ترین بخش های روز هستند.
با لذت بردن از این لحظات، هردو شما هم احساس "دیده شدن" و هم "موردتوجه واقع شدن" خواهید داشت، که این دو بخش مهمی از ارتباط طولانی مدت هستند.
به جای حدس زدن، سوال بپرسید
مهم نیست که چقدر خوب فکر میکنید که شریک زندگی خود را میشناسید، بهویژه در لحظات سخت، به جای حدس زدن و فرضیه ساختن در مورد پارتنرتان از او سوال بپرسید تا جواب درست را دریافت کنید.
کارشناسان می گویند: «ذهن خوانی معمولاً منجر به سوء تفاهم می شود. بنابراین دفعه بعد که مطمئن نیستید که همسرتان چه خواسته ای دارد یا به چه چیزی نیاز دارد، از او توضیح بخواهید.»
در شرایط دشوار فرصتی برای آرام تر شدن به خودتان بدهید و فاصله بگیرید
اگر خود را در وسط یک بحث داغ دیدید و احساس کردید که هر لحظه در حال عصبانی تر شدن هستید، صحبت کردن را برای چندین دقیقه متوقف کنید.
در این هنگام چیزی شبیه به جمله "من می خواهم به صحبت کردن در مورد این موضوع ادامه دهم، اما آنقدر ناراحت هستم که نمی توانم فکر کنم. می خواهم یک ساعت استراحت کنم، بعد از آن دوباره صحبت خواهیم کرد.»
به این ترتیب همسر شما می داند که شانس دیگری برای شنیده شدن خواهد داشت، اما پس از اینکه هر دو به خود فرصتی برای آرام و ریلکس شدن بدهید.
در طول روز ارتباط برقرار کنید
برقراری ارتباط در طول روز که از هم دور هستید بسیار مهم است، چه این ارتباط فرستادن یک پیام باشد و چه یک تماس کوتاه!
بورلی آندره، یک درمانگر ازدواج و خانواده در این زمینه می گوید: «وقتی در طول روز لحظات کوتاهی را برای برقراری ارتباط اختصاص می دهید، این یک راه موثر است که به او نشان می دهد که برایش ارزش قائل هستید و یکی از اولویت های مهم شماست.»
وقتی احساس ناراحتی می کنید احساستان را با او در میان بگذارید
هر زمان که احساس ناراحتی میکنید، به جای اینکه همه چیز را درون خودتان بریزید، سعی کنید با او تماس بگیرید و او را از حالتان باخبر کنید.
دکتر جنیفر بی رودز می گوید: "صمیمیت واقعی از این به وجود می آید که در هر شرایطی پارتنر یا همسرتان نزدیک ترین فرد به شما باشد و از احساسات درونی تان باخبر باشد."
رابطه جنسی تان را زمان بندی کنید
ممکن است عجیب به نظر برسد، اما برنامهریزی برای رابطه جنسی، به خصوص اگر هر دوی شما در پایان هفته خیلی خسته هستید، یکی از مواردی است که شما را به همدیگر نزدیک تر خواهد کرد.
همانطور که وودفین میگوید، "با برنامهریزی رابطه جنسی، این اتفاق با تمایل دو طرف خواهد افتاد. این احساس بسیار شبیه به آن احساس قبل از رفتن به باشگاه است، ممکن است قبل از رفتن احساس کنید که نمی خواهید بروید، اما به محض اینکه تمرین خود را تمام کردید، احساسی فوق العاده خواهید داشت.»
برای وقت هایی که قرار است همدیگر را ببینید، برنامه ریزی کنید
میشل گالانت، مربی روابط در این زمینه می گوید: « اگر می خواهید یک ارتباط قوی و نزدیک داشته باشید، برنامه ریزی منظم برای قرار ملاقات ضروری است. در دنیای پرمشغله امروز، غرق شدن در کار و گرفتاری ها خیلی راحت است، اما اگر اجازه بدهید که چیزهای سرگرم کننده مانند رفتن به سینما، ملاقات برای شام و ... از بین بروند، کم کم رابطه شما شروع به فروپاشی خواهد کرد.»
حضور فیزیکی داشته باشید
دکتر تریسی، می گوید: «برقراری تماس فیزیکی گاه به گاه، یکی از ارکان مهم داشتن یک رابطه گرم و قوی است. وقتی که کنار هم نشسته اید و در حال صحبت هستید، دستش را بگیرید و نوازش کنید. همچنین می توانید هنگام تماشای تلویزیون روی مبل بنشینید و یکدیگر را در آغوش بگیرید. همه اینها راه های آسانی هستند که صمیمیت را در رابطه شما تقویت می کنند.»
به طور منظم در مورد رابطه تان صحبت کنید
یکی از روزهای هفته را را برای صحبت کردن در مورد رابطه تان اختصاص دهید و هر هفته از این زمان برای بحث در مورد وضعیت رابطه خود استفاده کنید. این کار بسیار مفیدی است که مشکلات به ظاهر بی اهمیت را مشخص خواهد کرد و با حرف زدن در مورد آن و پیدا کردن راه حل آن را رفع خواهید کرد. با این کار دیگر دلخوری های کوچک روی هم جمع نمی شوند و همیشه در جریان وضعیت رابطه تان قرار دارید.
علایق مشترک را پیدا کنید
در ابتدای رابطه، ما گاهی اوقات فکر می کنیم دوری از هم حتی برای مدتی کوتاه غیرممکن است. با گذشت زمان، طبیعی است که از هم دور شویم، اما در این شرایط میتوانید با انجام هدفمند کارهای اشتراکی، این روند را متوقف کنید.
Weaver-Breitenbecher میگوید: «علائق مشترک را پیدا کنید و سعی کنید با انجام آن زمانی را در کنار هم سپری کنید. به علاوه می توانید سرگرمی جدیدی پیدا کنید، چیزی که هر دو مایلید آن را امتحان کنید."
"زبان عشق" خود را کشف کنید
برای پیدا کردن زبان عشق خود یک تست آنلاین انجام دهید. با شناخت زبان عشق مختص خودتان و پارتنرتان بهتر بتوانید نیازهای یکدیگر را برآورده کنید.
تایرا برگر، یک مشاور حرفه ای بالینی در این زمینه می گوید: «با شناخت زبان عشق یکدیگر، می توانید هم را بهتر درک کنید و این را در نحوه تعاملتان هم لحاظ کنید.»
نوبت را رعایت کنید
اگر می خواهید رابطه شما متعادل باشد، یک ترفند واقعا ساده وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید.
دکتر اریکا مارتینز می گوید: « نوبت بندی کنید. چه این برنامه ریزی برای آشپزی و نظافت باشد چه کار دیگر، ترفند خوبی است که مسئولیتها را تقسیم میکند، تعادل بیشتری را در رابطه ایجاد میکند و کمک میکند تا این وظایف روی هر دوی شما تقسیم شود و همه بار فقط روی دوش یک نفر نباشد."
پیاده روی روزانه داشته باشید
چه صبحها به پیادهروی بروید، چه در زمان ناهار یا بعد از شام، اختصاص دادن 15 دقیقه وقت در روز برای قدم زدن در فضای باز میتواند برای رابطه شما شگفتانگیز باشد.
مارتینز میگوید: «در طول پیادهرویتان، در مورد اینکه چه چیزی در رابطهتان به خوبی کار میکند، چه چیزی مؤثر نیست و چه چیزی را دوست دارید تغییر دهید، صحبت کنید. یا به سادگی دستان هم را بگیرید و بی خیال درباره برنامه های تلویزیونی که در حال حاضر دوست دارید گپ بزنید.»
حرکات کوچکی از این دست است که زوج ها را نزدیک به هم نگه می دارد.
روتین های مفید ایجاد کنید
تشریفات کوچک راهی برای بهبود روابط هستند، بنابراین به دنبال راه های کوچکی باشید که بتوانید آنها را به زندگی خود اضافه کنید. حتی اگر این روتین چیز ساده ای مانند پیتزا خوردن هر جمعه باشد، چیزهایی مانند این باعث پیوند بیشتر بین شما دو نفر خواهد بود حتی اگر خودتان متوجه آن نباشید.
از یکدیگر تعریف کنید
معمولا زمانی که مدتی از شروع رابطه می گذرد، دیگر هیجان اولیه از بین می رود و همه چیز روال معمولی به خود می گیرد و مشکلات بیشتر خودشان را نشان می دهد. اگر میخواهید با خوشحالی در کنار هم بمانید، بهتر است روی صحبت کردن در مورد نکات مثبت همدیگر تمرکز کنید.
این کار را میتوان با توجه به چیزهای خوب، و سپس تعریف و تمجیدهای صمیمانه انجام داد، مانند اشاره کردن به اینکه چقدر از شامی که همسرتان درست کرده لذت بردهاید. با این کار همدیگر را تشویق می کنید که به چیزهای خوب توجه کنید.
باملاحظه باشید
جاشوا کلاپو، دکترای روانشناس بالینی، می گوید: «اگر به دنبال راه های ساده اما معنادار برای نشان دادن عشق خود هستید، سعی کنید همسرتان را با هدایای کوچک یا کارهای محبت آمیز غافلگیر کنید، مانند گذاشتن یک یادداشت عاشقانه دست نویس که در جیب کتش! اینها «اشارههای محسوس عشق» هستند و به شما کمک میکنند ارتباط صمیمی تری داشته باشید.»
اوقاتی را برای تنهایی خودتان صرف کنید
همه فعالیت های ایجاد رابطه مستلزم صرف زمان با هم نیستند.
آندره می گوید: «نشانه یک رابطه سالم زمانی است که هر دو طرف منافع فردی داشته باشند. پس پیش بروید و یکدیگر را تشویق کنید تا زمانی را برای خلوت با خودتان یا انجام علایق فردی خودتان سپری کنید. این دوری موقت شما را بیشتر به هم نزدیک خواهد کرد.»
از او بپرسید چگونه می توانید کمک کنید
Overstreet میگوید: «اگر احساس میکنید که همسرتان گرفتار مشکلی شده است، از او بپرسید چگونه میتوانید کمک کنید. این سؤال ساده میتواند ارتباط شما را بهبود بخشد، زیرا نشان میدهد که چقدر به او و شادی او اهمیت می دهید. این نشان می دهد که شما از او حمایت می کنید و همچنین در صورت لزوم حاضرید هر کاری برایش انجام بدهید.»
گاهی از دنیای مجازی فاصله بگیرید
این روزها همه ما غرق دنیای مجازی و رسانههای اجتماعی و اخبار شده ایم. گذراندن زمانی به دور از این دنیای پر هیاهو می تواند آرامش بخش باشد. زمانی را تعیین کنید و گوشی های موبایلتان را خاموش کنید و سعی کنید بدون هیچ حواس پرتی از با هم بودن لذت ببرید.
همچنین خوب است گاهی اوقات نشان دهید که بیش از هر چیزی که در رسانه های اجتماعی اتفاق می افتد، خودتان دو نفر برای هم مهم هستید.
سریع عذرخواهی کنید
اگر چیزی ناراحت کننده می گویید یا انجام می دهید، در اسرع وقت در مورد آن صحبت کنید و در عذرخواهی دریغ نکنید.
Overstreet میگوید: « این کار نشان میدهد که مایلید اشتباه خود را بپذیرید. اجازه ندهید ساعتها یا روزها بگذرند، سریع عذرخواهی کنید، کارهایی را که انجام دادید قبول کنید و رو به جلو حرکت کنید.»
به خودتان یادآوری کنید که چه احساسی دارید
تمام دلایل قدردانی از پارتنر یا همسرتان را به خود یادآوری کنید.
کلاپو میگوید: «احتمالاً این تنها دلیلی است که بیشتر روابط از هم میپاشد، اما اگر هر دوی شما به خودتان یادآوری کنید که چرا عاشق شده اید و همه چیزهای خوبی که به عنوان یک زوج تجربه می کنید را در خاطر نگه دارید، احتمال وقوع آن بسیار کمتر است.»